Bakgrund
Jag som driver Peak of Mind heter Emil Andersson. Kortfattat är jag en driven, närvarande och glad ung man som brinner för (mental)utveckling. Idrott (fotboll, beachvolleyboll), träning, hälsa och rörelse har alltid legat nära hjärtat.

Utbildning
– Thesis, sport and excercis psychology, 15 hp, Högskolan i Halmstad — Magisterexamen
– To work as a sport psychology consultant with teams/groups, 30 hp, Högskolan i Halmstad.
– To work as a sport psychology consultant, 30 hp, Högskolan i Halmstad
– Idrottsvetenskap, idrott- och motionspsykologi, 180 hp, Högskolan i Halmstad — Kandidatexamen
– Grundutbildning för tränare SISU Idrottsutbildarna

Filosofi
Min professionella filosofi utgår ifrån:
Ett acceptans-baserat förhållningssätt
Kortfattat att närma sig obehaget snarare än undvika det. Fokusera på det som är viktigt i stunden, va villig att uppleva jobbiga tankar, känslor, kroppssensationer och samtidigt agera utifrån matchplanen. Bygger på Mindfulness-Acceptance-Commitment Approach (MAC) och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Jag inspireras även mycket av boken Fotbollspsykologi (Ekvall & Wallin-Tornberg, 2020) som bygger på inlärningspsykologi, kognitiv beteendeterapi (KBT) och ACT.
Ett motivationsperspektiv.
Kortfattat att undersöka individens/gruppens driv, psykologiska behov och målorientering. Bygger på Self-determination Theory och Achievement Goal Theory

Norrköping Dolphins
Jobbar som idrottspsykologisk rådgivare för hela basketklubben i syfte att skapa förutsättningar för prestation, utveckling, trivsel och välmående. Fokus ligger i början på att underlätta för juniorerna att ta steget upp i a-laget och individuella samtal med a-lagsspelare.

IFK Norrköping
Sedan i början av 2022 är jag fotbollspsykologisk rådgivare hos IFK Norrköpings barn och ungdomssektion. Arbetet rör spelare och ledare i 10 – 15 års lagen och utgår ifrån boken Fotbollspsykologi (Ekvall & Wallin-Tornberg, 2020), innehållandes tre teman: ”Nästa aktion”, ”hur kan vi göra varandra bättre” samt ”lång och hållbar karriär”.

Linköping Padel Academy
Sedan 2022 jobbar jag som idrottspsykologisk rådgivare hos Linköping Padel Academy. Det långsiktiga arbetet har fokus på att hjälpa spelarna utvecklas, prestera och må bra.

SIPF
– Ledamot i styrelsen för SIPF – Svensk Idrottspsykologisk Förening.
Jag är huvudredaktör för SIPF:s medlemstidning FLOW och övergripande ansvarig för studentengagemanget i föreningen.

För att läsa mer om SIPF se sociala medier eller www.svenskidrottspsykologi.se

—-

Tidigare har jag gjort uppdrag för eller varit anställd hos bland annat:
– Svenska fotbollsförbundet
– Halmstad Bollklubb
– Högskolan i Halmstad
– Hallands fotbollsförbund