Bakgrund
Jag som driver Peak of Mind heter Emil Andersson. Jag har alltid varit en idrottskille, har spelat fotboll nästan hela livet och gör fortfarande. Jag är intresserad av idrott, hälsa, psykologi och personlig utveckling. Jag kommer från Mariestad men för fyra år sedan flyttade jag för att studera på högskola. Destinationen blev Halmstad och här är jag fortfarande bosatt.

Utbildning
Under gymnasiet gick jag det naturvetenskapliga programmet med fotbollsspecialisering, direkt efter studenten 2014 valde jag att fortsätta studera denna gången på Högskolan i Halmstad. Sommaren 2017 tog jag examen från det 3åriga programmet idrottsvetenskap, idrott och motionspsykologi. Därefter fortsatte jag studera i Halmstad, denna gången magisterkursen ”Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare”. Kursen pågick under ett år, där jag praktiskt fick öva att vara rådgivare samtidigt som jag fått handledning. Hösten 2018 påbörjades en liknande kurs; ”Att arbeta som idrottspsykologisk rådgivare mot lag/grupper”, denna tillämpade kurs riktar sig således mot grupper istället för individ.

SIPF
Jag är suppleant i styrelsen för SIPF -Svensk Idrottspsykologisk Förening. Rollen i styrelsen innefattar engagemang, diskussioner och beslut som kan bidra till att SIPF och svensk idrottspsykologi förs framåt. Jag är ansvarig för arbetsgruppen ”studentambassadörsgruppen” där jag koordinerar och diskuterar kring våra studentgrupper inom SIPF i Sverige.

För att läsa mer om SIPF se sociala medier eller www.svenskidrottspsykologi.se