Första blogginlägget

Min kandidatexamen är slutförd så nu i sommar kommer jag ha mer tid för att uppdatera bloggen. Mitt syfte med bloggen är att hjälpa, inspirera och utbilda framförallt idrottare men även tränare, föräldrar eller övriga intresserade kring idrottspsykologi och personlig utveckling. Innehållet riktas främst till idrottare på hög så väl som låg nivå men också mot motionärer.

Ett av mina mål med bloggen är att öka medvetenheten kring vikten av idrottspsykologin. Hur och vad du tänker kommer med stor sannolikhet att påverka ditt idrottande. Exempelvis om du är golfare och ska slå den sista och avgörande putten. Om du koncentrerar dig mer på tidigare missar och pressen du har på dig istället för att koncentrera dig fullt på hur du ska slå putten finns det troligen större risk för ett sämre resultat.

Jag upplever att idrottspsykologin i Sverige har en enorm utvecklingspotential. Idrottspsykologin är också på framfart och vart varit de senaste åren. Här beskriver Daniel Ekvall, fotbollslandslagets idrottspsykolog, bland annat hur idrottspsykologin håller på att bli allt mer etablerad på elitnivå och exempel på hur han jobbar.

Vissa menar att idrottare antingen är mentalt starka eller så är de inte det, som om det vore något medfött. Jag är övertygad om motsatsen, din mentala styrka är något du kan träna upp precis som din fysiska kropp.

/ Emil Andersson

En reaktion på ”Första blogginlägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s